Header image
Harpiste
 
  home
 
Biografie

Germine Janssens werd in 1975 geboren te Dordrecht. Op 8-jarige leeftijd begon ze met harplessen aan de Toonkunstmuziekschool in Dordrecht. Haar conservatoriumopleiding volgde zij privé bij Edward Witsenburg in Den Haag. Ze heeft vele solo- en groepsconcerten op haar naam staan, onder andere op radio en televisie. Ze speelde met bekende musici als Jaap Spigt, Martin Zonnenberg en Rachel Ann Morgan. Ook begeleidde zij musicalsterren Henk Poort, Toni Neef en bariton Ernst Daniel Smid. Eén van de hoogtepunten was het optreden dat zij gaf op het North Sea Jazzfestival. Geassisteerd door 7 andere harpistes en een ritme-/begeleidingsband speelden ze als "Arpa con Ritmo" swingende Zuid-Amerikaanse muziek. In augustus 2006 nam Germine samen met 18 internationale harpistes deel aan de Summercourse 2006, masterclasses gegeven door Erika Waardenburg.

Tijdens haar studie speelde ze in het Leids Studentenkoor en -orkest Collegium Musicum. Met dit orkest heeft zij tournees gemaakt door Duitsland, Oostenrijk en Italië. Daarnaast heeft ze in diverse amateur- en professionele orkesten gespeeld, zowel symfonische als harmonieorkesten. Zij heeft onder andere een aantal malen geassisteerd bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en momenteel is ze als eerste harpiste verbonden aan het Dutch Baroque Orkest. Niet alleen orkesten vragen haar regelmatig te assisteren bij concerten, ook diverse koren doen een beroep op haar.

Tussen 2002 en 2009 was Germine als harpdocente verbonden aan de door haar opgerichte Harpschool Arpa Prima. Zij gaf les aan leerlingen tussen 5-65 jaar, van beginner tot voorbereidend conservatoriumniveau. In 2007 gingen de leerlingen ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan op tournee naar Duitsland, waar zij verschillende succesvolle concerten hebben gegeven.